söndag 14 mars 2010

Äntligen pinnbröd!


Oj vad jag tjatat om dessa pinnbröd, och i lördags var det äntligen dags. Vi har ju länge varit väldigt sugna på någon slags vildmarks- expedition light, jag och D, så efter att vi ätit en finfin frukost med mycket nybakat bröd från gårdagen bestämde vi oss för att ge oss ut i skogen. Målet var ju självklart att få äta (som alltid), så när vi väl kom ut i skogen tog D på sig uppgiften att göra upp en eld som från början skulle bestå endast av vad naturen hade att erbjuda. Under tiden hörde fler grillsugna av sig och ville hänga på. Tanken var ju god, men elden ville sig inte riktig och D började känna av pressen. Så ja, vi gav upp. Trots att vi fick springa och hämta grillen med tillbehör så blev det en väldigt fin eftermiddag ändå. Vi har dock ett väldigt trist vegan utbud på våran lokala mataffär, och solen fick ju inte försvinna, så i korvbröden blev det veggos kycklingbitar med korvtillbehör samt nyponsoppa, chai te och påskmust (JA!). Det blev väldigt gott, dock var det nog känslan som gjorde det mesta, och jag måste erkänna att pinnbröden var top notch.


Pinnbröd
4 stora

5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten

Blanda först ihop dem torra ingredienserna och blanda sedan med vattnet till en fast deg. Förbered gärna hemma innan och ta med degen ut i en plastpåse. Dela sedan i 4 bitar och rulla ut till långa längder som du snurrar runt grillpinnen. Grillas över eld tills du kan dra av brödet från pinnen utan att det blir deg kvar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar