lördag 3 april 2010

A's bästa tofubiffar


Helt plötsligt, efter en vanlig men lika fantastisk som vanligt fredagsmys-frukostraid med M, när våra magar var tunga av pannkakor och müsli ramlade det in en massa rödvinsglada människor i mitt kök med diverse matkassar, tog över och började laga mat för allt vad dem förmådde. Vi bara satt och tittade på (och nästan gapade) medans rödbetor marinerades och galet gott tofukladd tillreddes. Av tofukladdet fixade A dem godaste tofubiffarna jag faktiskt har smakat, så credd till honom. Den fina lokala thai butikens mysiga pris på tofu gör att jag kan unna mig dessa biffar närhelst suget sätter in. Och jag som alltid varit lite tveksamt inställd till oregano och timjan blev förälskad. Så här kommer dem, A´s bästa tofubiffar (enligt honom själv med).

Tofubiffar med Oregano och Timjan
ca 8 biffar

500 gr hård tofu
1 dl vetemjöl
1/2 dl soyamjöl
1 msk oregano
1 msk timjan
2 msk delikatesskryddad tomatpuré
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
Buljongpulver
Salt
Svart peppar

Fin hacka vitlök och lök så smått du orkar. Mosa tofun med en gaffel tills den blir "smetig" och blanda ihop med dem övriga ingredienserna. Salta, peppra och buljonga precis så mycket du vill. Stek sedan i stekpanna med olja tills dem får fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar