torsdag 4 mars 2010

Bakpotatis med non-shrimp-skagenröra


Potatis är egentligen ett helt fantastiskt livsmedel enligt mig, även fast jag egentligen tyvärr är väldigt dålig på att använda mig av det. Egentligen skulle jag vilja sätta egna, men något säger mig att potatis-i-blomlåda-på-balkongen-idéen inte är nå vidare tyvärr (Ungefär lika dålig som min idée om en blomlåds-kompost). Jag sparar mig helt enkelt tills dess att jag blir en liten mysig kolonitantsgumma. Man kan tillaga potatis på miljoner olika sätt och det blir alltid lika gott samt att det är väldigt snällt mot kassan. För några månader sen när D var lite bakis och skakis blev hon bjuden på bakpotatis med en väldigt liknande röra, och sen dess har jag gått runt och vart sugen men inte riktigt haft degen, men nu klirrade det till lite på kontot och jag bestämde mig för att unna mig en bakpotatis de lux. Och när även fina M berättade för mig att hon varit sugen på bakpotatis ett tag, blev jag ju tvungen att dela med mig.


4 personer


4 Bakpotatisar (alt. 8 vanliga stora potatisar, vilket jag använde)
3 dl Soyghurt
1 burk svart Tångrom
1 röd Lök
en rejäl knippe Dill
ca 1 msk Citronsaft
ca 1 krm Cayennepeppar
Citronpeppar
Salt

För att få en lite krämigare konsistens på youghurten så börjar man med att hälla över den i en sil med mycket små hål, t ex en kaffesil, kaffefilter eller silduk. Den kan stå och droppa under nästan hela tiden bakpotatisen är i ugnen, desto mer vatten som silas bort, desto bättre! Sätt ungen på 225 grader, snitta ett kryss på ovansidan av potatisen (annars kan den explodera!) och låt stå i ugnen i ca 45 minuter, beroende på storlek. Hacka löken ganska grovt och blanda tillsammans med de övriga ingredienserna, krydda och släng in en sväng i kylen. Servera allt tillsammans med lite salladsmix, your pick!

All mat smakar enligt min mening bäst med sallad till, jag hade avocado, rödkål, solrosgroddar och lite örtsaltsrostade pumpakärnor.

2 kommentarer:

  1. Kul att jag typ drägglade till på jobbet..haha. Men erik kom med en bulle nyss! fantastiskt..

    SvaraRadera
  2. Det går rykten om att det i en inte allt för avlägsen framtid ska dyka upp recept på pinnbröd. "Vi" är förväntasfulla till gränsen att vi spricker av nyfikenhet.

    SvaraRadera