Det kommer bli väldigt mycket soppa här på bloggen för tillfället (YES!). Jag tänkte nämligen ge en vänn till mig lite inspiration, då hon som jag, insett att soppa är bland det bästa som finns. Påvägen hem efter en mysig långfika med E hittade vi ett hav med nässlor, tänk vilken fin grej att bara kunna plocka grejer sådär och fixa fina maträtter, det gillas enormt. Dock fick jag under tillagningen stå emot frestelsen att ha i en massa vitlök och chili som jag alltid brukar annars och låta nässlorna göra grejen. Katching, direkt från skogen:
4 pers
ca 2 liter nässlor
1 liter vatten
1 msk vetemjöl
2 buljongtärningar
salt och peppar
salt och peppar
Rensa nässlorna, plocka bort de grövsta stjälkarna och ofräscha blad. Skölj dem noggrant. Fyll en kastrull med vattnet och blanda ner nässlorna, låt koka upp och koka i ca 10 minuter. Använda durkslag och sila av nässlorna från spadet och lägg åt sidan, spara spadet! Rör ut mjölet i lite kallt vatten för att reda soppan och rör sedan ner det i spadet tillsammans med buljongen, låt koka i 5 minuter till under omrörning. Hacka nässlorna grovt. Blanda sedan i ungefär 2/3, rör ut och mixa snabbt, inte så att den blir helt slät. Sedan i med resten av nässlorna och låt koka upp, salta och peppra och koka ungefär 5 minuter till.

Helt fantastiskt tips! Har kikat runt på recepten, efter min sopp och puréperiod ska jag nog fan ta och bli vegan - TACK för inspirationen!!! KRAM
SvaraRaderavad glad jag blir att höra att du gillar dem! och att du blir inspirerad till att laga veganmat är ju helt fantastiskt! har mer sopprecept på lager så du får hålla utkik ;) puss&kräm
SvaraRaderaVarför bloggas det inte mer? Äter ni bara falafel i Malmö?
SvaraRadera