Ja, det här är alltså mitt bidrag till påläggs debatten. Jag fick receptet av en gammal jobbarkompis, som hon i sin tur fått av sin mamma, som i sin tur.. ja, ni hajar. Jag tycker att det är världens bästa pålägg i alla fall, sinnessjukt gott, lätt att göra och billigt. Jag ser alltid till att ha ett lager i frysen, bara uti fall att. Under åren har jag ju pimpat till den lite grann från original receptet, med smaker som jag gillar. Så receptet jag tänkte dela med mig av är min favorit variant, men den är även supergod att göra med tex garam masala krydda och rosépeppar, röd paprika, spiskummin och chili. Original receptet är även på röda linser och 1/2 dl mindre vatten, men jag tycker konsistensen blir bättre med gröna, den stelnar mer då. En satts blir ganska mycket, jag brukar dela upp den i 4 förpackningar och lägga i frysen.

Linspastejen of Doom
2 dl gröna stora linser
4 1/2 dl vatten
1 hackad gul lök
1 buljongtärning
1 liten grön paprika
2 dl sesamfrö
0,5 dl vatten
1 msk maizena
1 tsk örtsalt
2 vitlöksklyftor
0,5 dl solrosfrön
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills dess att dem fått färg. Koka lök, linser, vatten, buljong och halva paprikan i ca 20 minuter (tills linserna blivit mosiga). Mixa under tiden sesamfröna noga. Blanda vattnet med maizena och häll det över sesamfröna. När linserna kokat klart tillsätter du dem, kryddar med vitlöken samt örtsalt och mixa tills det blir än slät "smet". Hacka resten av paprikan fint, och blanda sedan ner den samt dem rostade solrosfröna. Håller i kylskåp ca 1 vecka, men funkar fint att frysa.
Nu har jag äntligen gjort nåt av dina recept på bloggen! Linspastejen var ju asgod :) (äter en macka med det på i skrivandes stund faktiskt ^^) Nästa gång ska jag pröva att köra med röda linser för att se hur det funkar.
SvaraRadera